banner

 

Nieuws

 

 1. Principe 9: we zijn leerlingen en leraren voor elkaar.

   

 2. Principe9


  Wat je wil leren, begin het te onderwijzen!

  We beginnen te begrijpen dat ieder van ons iets van de ander te leren heeft en dat iedereen een gelijkwaardige leraar is, ongeacht leeftijd of diploma’s. Wanneer de leerling daarvoor klaar is, zal de leraar verschijnen. En omgekeerd!

  Een goede leraar verduidelijkt zijn eigen ideeën en verstevigt die door ze te onderwijzen. Leraar en leerling zijn in het leerproces gelijk. Zij zitten in dezelfde leercategorie, en als ze hun lessen niet delen, zal het hun aan overtuiging ontbreken. Een goede leraar moet geloven in de ideeën die hij onderwijst, maar hij moet aan nog een andere voorwaarde voldoen: hij moet in de leerlingen geloven aan wie hij de ideeën presenteert.

  Een leraar is een ieder die ervoor kiest er een te zijn. Ergens, op een of andere manier, heeft hij een doelbewuste keuze gemaakt, waarbij hij zijn belangen niet los zag van die van iemand anders. Als hij dat eenmaal heeft gedaan, is zijn weg gebaand en zijn richting zeker. De inhoud van het leerplan verandert nooit. Het centrale thema is altijd: ‘Gods kinderen zijn schuldeloos.’

  Elke leraar heeft bepaalde leerlingen toegewezen gekregen, en die zullen naar hem beginnen te zoeken zodra hij gehoor heeft gegeven aan de Roep. Ze werden voor hem uitgekozen omdat de vorm van het universele leerplan die hij zal onderwijzen voor hen de beste is. Zijn leerlingen hebben op hem gewacht, want zijn komst staat vast. Als de leraar eenmaal besloten heeft zijn rol te vervullen, zijn de leerlingen er klaar voor hun rol te vervullen.

  Principe 9 nodigt ons uit:
  Wat je zelf wilt leren, begin het te onderwijzen, want wij zijn leraar en leerling tegelijk.

   

Verander je denken, verander je leven !

     © TC-WebDesign 2017